Hjälp håller jag på att få nördnacke?!

Jag tror att jag har börjat utveckla nördnacke som är en slags böj till följd av allt surfande och jobbande på datorer och mobiler.

Det är ett fenomen, nördnacken. Om du inte har hört om den så kan du ta en titt i spegeln eller be en vän om att kolla. Du ska ha en rak linje som går från ditt öra och ner till höfterna då du står upp rakt. Om ditt huvud pekar framåt så betyder det att du inte har en rak hållning. Det betyder antagligen att du har suttit alltför många timmar böjd över en dator eller mobil.

Jag tror faktiskt att jag håller på att få en nördnacke. Jag har ju alltid gillat sport och har till exempel dansat vilket är bra för hållningen. Men precis som alla andra så lutar jag mig dagligen över diverse skärmar. Det är ju en del av livet nuförtiden.

Nördnacke är inte bra

Det är bra att kunna göra saker på mobilen och på datorn men nördnacken är inte bra. Rent fysiologiskt så är det inte bra att huvudet hänger framåt. Det kan leda till ont i nacken och andra saker som är mycket värre. Jag är faktiskt lite stel då och då över nacke och rygg. Det kan bero på att jag sakta men säkert har fått böjen som inte ens gamla människor vill ha.

Vad ska man göra åt eländet?

När jag insåg att jag har en liten böj som inte var där tidigare så började jag genast att söka online efter lösningar. Jag hittade en kiropraktor i Australien som förklarade hur man kan rätta till nördnacke med dagliga övningar. Det ser bra ut men när ska jag hinna detta?

Det fanns också en rad videos på Youtube med muskulösa snubbar som visar hur man ska stretcha nacken och motverka böjen. Det verkar ju bra men jag tycker att det var lite svårt att relatera till en muskelknutte som antagligen inte har en aning om hur det är att försöka skriva en text samtidigt som barnet vill rida ranka på benet.

Min lösning blir ett gymkort. Om jag har ett gymkort så måste jag gå dit. Då kan jag börja ta klasser som yoga och pilates för att göra något åt den här böjen. Min plan är att gå två gånger i veckan till att börja med. Mamma har redan sagt att hon kan vara barnvakt. Dessutom så tänkte jag testa tekniken som kiropraktorn visade. Den gick ut på att stå mot en vägg och veva lite med armarna i olika riktningar. Det kan ju inte vara alltför svårt.

Viktigt att börja nu

Jag tror att det är viktigt att börja jobba bort nördnacken nu. Om jag väntar för länge så kommer det att leda till värre böj och då blir det svårare att fixa. Det är inte samma sak som att pusha pokerklubb och festande på framtiden. Hälsan måste gå först, så enkelt är det.